The right to self-determination in the experience of Kosovo's independence Analytical study of the legal and political dimension - سەردار موسى شریف (QALAAI ZANIST SCIENTIFIC JOURNAL, 2018)
پطغی غّرةّسوی نٌُّّّحّوەنان و ُّحّوەناُی نّ نیاُی غّرةّسوی یان ُییّ ةاةّحێهی گّرم و گوری غیاغی و یاغایی غّدەی راةوردو و دەغخپێهی غّدەی ةیػج و یّنّ . ىّ ژێط ناریگّری گوراُهاری یّناُی حیھاُی و دروغتوُی پؾخگیطی داٌّزراوەناُی نوٌّىگای ن ێودەوڵّحی ھّحا رادەیّك ةوار ھاحوحّ رەسػاُصن نّ ئّم ُّحّواُّ ھّوىی دەغخّةّرنطدُی غّرةّسوی ُّحّوەی ةصەن، ةّالم ةاةّحێهی وەھا ةێ نێؾّ و ئاغخُّگ ُییّ . پطغی غّرةّسوی نوغوڤو یّنێهّ ىّ پطغّ گّرٌوگورەناُی حیوری یّناُی غیاغی و یاغایی ُێودەوڵّحی . ىّ دوای نوحای ھاحَ ةّ غیػخٌّی حیھاُی و ؽّری غارد و ھّىوەؽاُصُِّوەی ةيونی نوٌوُیػخی و ةّ حایتّحی ھّىوەؽاُصُّوەی یّنێخی غوڤیّت، دەرفّت ةو ُّحّوەناُی دیهّش ھاحّ رەسػاُصن نّ غّرةتّسوی سویان ةّ دەغج ةێَِ، ةّالم گّیؾخَ ةّ غّرةّسوی ةو ھٌّویان ئاغان و ةێ سوێِطؽخَ و گّیؾخَ ةّ حّوافوكی غیاغی ُّةو . پطغی غّرةّسوی نوغڤو ةّ ھوی پێگّی یاغایی ىّ دەغخوری یوگوغالڤیایی فصراىی غاىی 1974 نّ ئوحوُوٌی ةو نوغوڤوی دەغخّةّر نطد و ھّروەھا ھّىوەؽاُِّوەی نوٌاری ُاوةطاو ىّ غاىّناُی 1990 ،و دەرنّوحِی ؽّرێهی سوێِاوی ىّ ُاو پێهھاحّ حیاوازەناُی نوٌاری فصراىی یوغگوغيوڤیا و ىّواُّ نوغوڤوی یّنان ىّ گّل نوٌاری غطةیا ةووە ھوی دەغخوەرداُی ُێو ُّحّوەی و ىّ نوحایؼ ةّرێوەةطدُی نوغوڤو ىّ ژێط ةّرێوةّرایّحی ُّحّوە یّنگطحووەنان . ھٌّو ئٌّاُّ و نوٌّىێم ئّنخّر و داٌّزراوەی حیاواز فانخّری غّرەنی ةون ىّ رێگّسوؽهطدن ةو ئّوەی كوغوڤو ىّ روی یاغایی ُێودەوڵّحی یّوە ؽّرعی یّحی غّرةّسوی ةّ پؾختّغخَ ةّ ةطیارەناُی دادگای ُێودەوڵّحی ةّدەغج ةێِێج . ةّالم ىّ روی غیاغی و یاغایی یّوە ئّم نێؾّیّ ھّحا ئێػخا چارەغّر ُّةوحّوە، چوُهّ دەوىّحی دایم، نوٌاری غطةیا، ئاٌادە ُییّ حُّازول ىّ ٌافّ یاغایی و ؽّرعی غّروەری سانی سوی ةیهات وەنو دەوڵّحێهی ئُّصاٌی ُّحّوەیّنگطحووەنان